קציצות עדשים וטופו - המתכון הטעים ביותר!!!!
קציצות עדשים וטופו - המתכון הטעים ביותר!!!!
רכיבים:
כוס עדשים שחורות
כוס עדשים ירוקות
כוס עדשים כתומות
חצי קילו טופו קדיתא שמשרים בכרבע כוס סויה, 2 כפות טריאקי, כף רוטב צ'ילי, ככף ג'ינג'ר מגורר בפומפייה ו 2 שיני שום כתושות = משרים כחצי שעה לפחות.
בצל, 2 גזרים - אפשר גם זוקיני/בטטה וכד'.
חבילת פטרוזיליה וכוסברה - לא חובה
רצוי להשרות את העדשים לילה ואז נבשל את העדשים 10 דקות, אם לא השרנו מראש אז רצוי להשרות מינימום שעה את העדשים ואז 20 דקות בישול.לאחר הבישול נסנן את העדשים.
טוחנים יחד עם חצי קילו טופו קדיתא שהושרה בצד לפני.
בנפרד מטגנים: בצל, 2 גזרים (מוסיפים מים לאידוי במקום עוד שמן) אפשר להוסיף זוקיני/בטטה
טוחנים הכל יחד במעבד מזון ומוסיפים חבילת כוסברה וחבילת פטרוזיליה (לא חובה)
ויוצרים קציצות - מומלץ להיעזר בשק זילוף ולאחר מכן להרטיב את הידיים ולסדר את הצורה למעלה כך שתהיה צורה של קציצה ולתנור על 180 מעלות לעשרים דקות ואז הופכים ואופים 10 דקות נוספות, לפחות.
הקציצות מוכנות כשיש להן קרום קשה מבחוץ, זה משמעותי כדי שלא יתפרקו בבישול ברוטב.
אם נקפיד להשרות נרוויח יתרונות בריאותיים וגם יתרון בכמות. מכמות זו יוצאת כמות עצומה (הכמות שתצא מושפעת גם ממשך הזמן שהשרנו את העדשים, השרייה ממושכת = נפח העדשים עולה ובהתאם הכמות שתצא)
כ 2100 קלוריות לכל המתכון, יכולות לצאת בין 60 ל 100 קציצות, נתייחס לכל 2 קציצות כמנת חלבון וכמובן אפשר לחשב בדיוק כשנחלק 2100 בכמות הקציצות שיצאו לנו.
מבשלים ברוטב שאוהבים - רוטב עגבניות או רוטב הסלק האלוהי שאיתן מכין
(כל 2 קציצות כמנת חלבון - הרוטב סלק כמנת פחמימה או כחלק ממנה אם נרצה להוסיף כף אורז ליד).
מומלץ לחכות שהקציצות יתקררו לפני שמוסיפים לבישול ברוטב, זה יסייע לכך שהן ישמרו על צורתן!
אפשר לחלופין להגיש את הקציצות כך ןלהגיש עם רוטב מעלף הן טעימות ומעולות גם ללא רוטב.
